Om os

Vidste du, at 90% af den kunst, der udstilles i gallerier og museer verden over, er skabt af mænd?

Kunstverden har altid været ulige. Uligheden har været udtryk for et syn på mænd og kvinder som inherent forskellige i deres skaberkraft. Kvinder kunne forstås at skabe tekstiler, lertøj mm., dvs. hverdagens brugskunst eller kunsthåndværk, mens mændene blev set som skabt til noget større og mere rafineret. Kvinder lavede "crafts", mens mænd lavede "fine arts". Af samme grund blev kvinder forment adgang til de store, europæiske kunstakademier. 

Den arkaiske skævvridning består, men hos DET ANDET GALLERI vil vi gerne gøre vores for at rette op på uligheden. Vi vil vise kunst i alle dens former: billedkunst og skulpturer, tekstiler og fotos, interaktive udstillinger og performancekunst, skabt af kvindelige og kønsminoriserede kunstnere. Vi vil skabe et miljø omkring galleriet, ferniseringer og udstillinger, hvor alle føler sig velkomne. Kunst skabes af alle og bør være tilgængelig for alle. 


Galleriet drives af Stinne Bogh, normkritisk psykolog og tekstilkunstner, og Anders Jeelsmark Mortensen, manuskriptforfatter fra Super16. Anders passer galleriet i det daglige mens Stinne kuraterer udstillingerne. 

SKAL kvinder være nøgne for at få adgang til kunstmuseer? @guerillagirls

I 1989 påtog Guerilla Girls sig opgaven at optælle samtlige værker i The Metropolitan Museum. Resultatet var nedslående: Under 4% af kunstnerne bag værkerne var kvinder. Ovenstående plakat er blevet genoptrykt adskillige gange siden, senest i 2012, for at gøre opmærksom på en tilsyneladende evigt aktuel problemstilling.