Det Andet Galleri lukker

Efter 2,5 dejlige år lukker Frederiksbergs feministiske galleri. 


14 udstillinger blev det til på Kronprinsesse Sofies Vej 6. 

Vi overtog galleriets lokaler fra det tidligere Galleri Øckenlund i oktober 2021. Ideen var fra start, at skabe et galleri ud fra et feministisk koncept og skabe et rum, hvor unge, uprøvede kunstnere kunne se sig selv. Udover at give plads til kvinder og kønsminoriserede, der er underrepræsenterede hos gallerier og museer verden over, så ville vi også gerne gøre kunsten mere tilgængelig og skabe en stemning, hvor man tør nærme sig. 

Konceptet lykkedes bedre, end vi nogensinde havde turde håbe. Vi er aldrig løbet tør for dygtige kunstnere eller besøgende til vores hyggelige ferniseringer. Støtten og entusiasmen omkring galleriet har længe opvejet vrede eller manglende forståelse. Mange tak til besøgende til vores ferniseringer for at være medskabere af den gode stemning. Tusinde tak til galleriets frivillige hjælpere, der har hjulpet med at passe åbningstider, agere skiltemalere eller skabt vinduespynt. Og et dybtfølt tak til de kunstnere, der har troet nok på konceptet til at lade os udstille jeres kunst. Fra Eva mm Engelhardts stofskulpturer som første udstilling til Martine Othilies keramikportaler som den sidste, så har vi aldrig følt, at vi har skulle gå på kompromis - Danmark vrimler med talentfulde kvindelige kunstnere, der bare mangler at blive opdaget. 

Beslutningen er truffet trods alt det gode, som galleriet har bragt med sig. Efter et dødsfald i den nærmeste familie mærker vi trangen til at vælge mere ro, mere nærhed, mere tid til egen kunst og fordybelse. Måske bliver konceptet en dag overflødigt, når kvinder og kønsminoriserede repræsenteres i ligeså høj grad som mændene i kunstverden. Hvis ikke hører I nok fra os igen! 


KH Stinne og Anders