PORTALER
Soloudstilling med Martine Othilie fra 1. december 2023

1. december genåbner galleriet med den nye soloudstilling med keramiker Martine Othilie (hun/hende) f. 1992."PORTALER er en hyldest til fantasien og drømmene og til, at ting kan være anderledes end de er lige nu. Men samtidig er det også en refleksion over det, vi allerede har. For hvis vi springer igennem portalen - kan vi så komme tilbage?"Martine Othilie beskriver sin kærlighed til at arbejde med ler, der udspringer af lerets intuitive og formelige natur, der samtidig, i sin endelige form, bliver fast og næsten evigt i sin holdbarhed. Othilie arbejder også med flere materialer, der giver dybde og tilføjer bevægelse - eks. kæder, perler, lys, tekst og maleri.

Othilies arbejdsproces er intuitiv, hun ser undervejs, hvor dagen og hænderne tager hende hen. Hun arbejder med materialet og de tegn, hun får, og kan sagtens afvige markant fra den oprindelige plan og få en i en helt ny retning, hvis det føles rigtigt. Indimellem genoptager hun derefter den oprindelige ide og starter forfra. 


Inspirationen finder hun i det omgivende samfund, i dagligdagen og de overgange, man som mennesker gennemgår. De slatne hjerner afspejler Othilies egen oplevelse af en hjerne på overarbejde, der til sidst gik i splat. De blødende kusser udspringer af et ønske om, at vi kunne snakke mere om, hvor meget det fylder i ens hverdag, at have en cyklus. Ikke bare de blødende dage, men tiden før og efter, om og om igen. Der vil også være andre portaler i udstillingen end hjerner og kusser. Portalerne er symboler på drømme og en hyldest til fantasien. Du kan se PORTALER fra 1. - 21. december, herefter vil der være åbent ifølge aftale helt frem til 15. januar. 

Kom til fernisering for udstillingen 1. december fra 17-19 og få et glas bobler og måske endda en julegave eller to!