SELVPORTRÆTTER
Soloudstilling med Louise Dupond 2.-21. juni

"Intet er bare smukt, der er altid en grim side, og jeg synes at det er kedeligt, når det hele bliver for pænt – så føles kunsten på en måde ikke ægte mere."

Louise Dupond om udstillingen "Selvportrætter"

Louise Dupond f. 1991, autodidakt


Louise lærte håndværket omkring oliemaleri tidligt af sin bedstefar, der var en dygtig oliemaler, hvorfor arbejdet med den våde og langsomttørrende maling nu er dybt integreret i hendes arbejdsproces. Den lange tørretid betyder, at man er tvunget til at tage pauser og reflektere over værket, men samtidig også har en frihed til kontinuerligt at forfine og tilrette, som ikke findes ved eks. akrylmaling. Louise er for nyligt også begyndt at arbejde mere med blyant, som tillader hende at fremstille hurtigere værker og udforske ideer og motiver før de ender på lærredet, i modsætning til oliemalerierne, som typisk tager flere måneder at færdiggøre.


De tegninger, der når frem til lærredet, bliver gemt til forår/sommer, hvor Louise typisk maler i olie, da studiet ligger i et lille utæt loftsrum fra 1960erne, hvor vintrene bliver ulideligt kolde. 

 

Værkerne, der udgør Selvportrætter, er blevet til over de seneste fire år. Det gennemgående motiv i værkerne er væsner, der tjener som en visualisering af tanker, følelser og sindstilstande - særligt de mørkeste ender oftest på lærredet, da Louise tror på, at de negative følelser er universelle. Hun håber, at alle vil kunne spejle sig i værkerne – og forhåbentlig lære noget om sig selv, eller få en følelse af ikke at være alene i de mørke og negative tanker. Og måske endda få en dybere forståelse eller empati for menneskene omkring dem.

 

Louise anerkender, at hendes kunst kan opfattes som grimt, voldsomt eller for meget, men hun er glad, så længe man har en mening om den. Hun ønsker, at hendes værker skal vække tanker og stillingtagen. 

Louise Duponds soloudstilling "Selvportrætter" har åbent frem til 21. juni og kan derefter ses ifølge aftale frem til 15. juli hos dit lokale, feministiske galleri. 

Kom til fernisering d. 2. juni kl. 17-19.00!
www.louisedupond.com
Instagram: @louisedupond